Przejdź do treści

BOSS MT-2 do Rolanda 15 - jest sens?

- efekty gitarowe, akcesoria, pickupy, struny itd.
Re: BOSS MT-2 do Rolanda 15 - jest sens? Post przez ksantyp Sob Lip 31, 2010 11:28 am
Nie wiem czyje te opinie czytałeś, ale każdy troszkę doświadczony gitarzysta powie ci, że to jest kupa. Nie sądzę aby brzmienie Malakiana opierało się na MT@.
Piec Dimavery przemilczę, a MD2 i MT2 to nie tylko zmiana literki. MD2 jest jeszcze całkiem w porzo.
Tylko wszystkie te przesterki są mniej więcej wbudowane w Cuba.
TonePort jest katą muzyczną, rozwiązuje problemy latencji i bawiąc uczy.
Za 150pln też bym tego nie wział, lepiej bym zbierał na gitarkę lepszą.
POMAGAM SPROWADZAĆ SPRZĘT GITAROWY Z UK.
Zawsze dobre warunki cenowe i wyśmienite produkty. Zapraszam.
Oświadczam, iż nie jestem osoba prawną i robię to tylko prywatnie.
Image
Awatar użytkownika
ksantyp
NTK

Re: BOSS MT-2 do Rolanda 15 - jest sens? Post przez MAILOSZ_YARR Sob Lip 31, 2010 3:55 pm
Po co bronić MT-2? To gówno jakich mało. Gorszy jest tylko KODA super distortion.
Brzmieniowo to ja jestem na etapie POD-to-potęga. To wystarcza w domu w zupełności i daje chyba najlepsze brzmienie ( może poza małą lampką ale tego nie wiem).
Awatar użytkownika
MAILOSZ_YARR

Miejscowość: Reszel
  • 143618

Re: BOSS MT-2 do Rolanda 15 - jest sens? Post przez shark Sob Lip 31, 2010 4:16 pm
Czyli mówicie, żeby nie brać go nawet za 150 ?

A z podów który byłby najlepszy ?
Ktoś polecał tego:
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/efekty-gitarowe/multiefekty/line-6-pod-studio-gx

i chyba tego:
http://guitarcenter.pl/catalog/line-6/studio/karty-dzwiekowe/zewnetrzne/line-6-pod-studio-ux1

Ten wydaje mi się ciekawy:
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/efekty-gitarowe/multiefekty/line-6-floor-pod

2 zwykle pody od Line 6:
http://guitarcenter.pl/catalog/studio/oprogramowanie/line-6-pod-farm

i ten mniejszy:

http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/efekty-gitarowe/multiefekty/line-6-pocket-pod

I kieszonkowy, ale to chyba nei ma sensu:
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/efekty-gitarowe/multiefekty/line-6-pocket-pod-express

Duży wybór, nie wiem nad którym by myśleć.
Mieszkam we Wrocławiu, więc teoretycznie mógłym raczej większośc z nich ograć, bo to duże miasto. W 1 sklepie z tego co pamiętam, to widzialem tego czarnego i zwykłego pocketa.

I jakbym ogrywał, a w sklepie nie będzie pewnie takiej gitary jak moja, ew. bedzie moj roland, to jakie wioslo wziasc, zeby bylo w miare podobnie? no i piec, gdyby nei bylo rolanda 15?

Wiem, ze w sklepie tym bedzie raczej spider iv 15w - nawet mialem go wziasc, ale wybralem rolanda, no a z gitar to jakis Cort w podobnej cenie był.

Dzięki wszystkim za odpowiedź ;d

@down
MAILOSZ_YARR napisał(a):XT LIVE to świetna studyjno-estradowa maszynka.

raczej będę grał w domu ;d
Ostatnio edytowany przez shark, Sob Lip 31, 2010 4:21 pm, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
shark

Miejscowość: Wrocław

Re: BOSS MT-2 do Rolanda 15 - jest sens? Post przez MAILOSZ_YARR Sob Lip 31, 2010 4:20 pm
za500 złotych to używanego Floor PODA PLUS wyrwiesz, jeśli ci się uda ( mi się udało ;p ).
Ogólnie to polecam raczej xt LIVE, trochę kaski trzeba wydać, ale w końcu Dale i Misiek używają ;p XT LIVE to świetna studyjno-estradowa maszynka.
Awatar użytkownika
MAILOSZ_YARR

• 143618

Re: BOSS MT-2 do Rolanda 15 - jest sens? Post przez shark Sob Lip 31, 2010 4:28 pm
A Line 6 Floor POD dokupić do pieca, czy zamiast niego ?
Awatar użytkownika
shark

Re: BOSS MT-2 do Rolanda 15 - jest sens? Post przez ksantyp Sob Lip 31, 2010 4:32 pm
Wystarczy ci równie dobrze piecyk, który masz i UX1 lub UX2.
Floora podłączysz pod piec, a ux tylko pod kompa.
Floor pod też jest interfejsem? sprawdza sie jako interfejs? Raczej jednak nie, to taka rozbudowana o pedał nerka z tego co widzę.
Weź swoja gitarkę do sklepu po prostu i ja cały czas polecam opcję żebyś odkładał pieniądze na lepszy sprzęt w sensie gitarki :)
I to dobrze że jednak nie kupisz MT-2, to naprawdę chooyovy efekt :)
Image
Awatar użytkownika
ksantyp
NTK

Re: BOSS MT-2 do Rolanda 15 - jest sens? Post przez MAILOSZ_YARR Sob Lip 31, 2010 4:36 pm
Zwykły Floor POD to rozbudowana o pedał nerka, ale floor pod PLUS już ma więcej przycisków itp, ale nie jest interfejsem. ciężko się nim steruje, lepszy jest XT Live.
Awatar użytkownika
MAILOSZ_YARR

• 143618

Re: BOSS MT-2 do Rolanda 15 - jest sens? Post przez shark Sob Lip 31, 2010 4:56 pm
Hmm, nie mam pojęcia, dlaczego ludzie wychwalają tego mt-2 ;/
Może w 2007 był to najlepszy pedał BOSSA, czy to też nie prawda? ;d

Bo większość postów, które ubóstwiają ten pedał, są sprzed kilku lat (~2007).
Awatar użytkownika
shark

Re: BOSS MT-2 do Rolanda 15 - jest sens? Post przez MAILOSZ_YARR Sob Lip 31, 2010 4:59 pm
Dalej to rozkminiasz? Przypominasz mi siebie sprzed paru lat ;p
MT-2 to gówno. A czemu jest popularne? Nie wiem. Nie wiem też, czemu Lady Gaga albo Justin Bieber są popularni.
A może dlatego ze jedna pani drugiej pani?
Ja mam w XT live symulację mt-2 i nie wiem co w tej kostce jest fajnego ;p
Awatar użytkownika
MAILOSZ_YARR

• 143618

Re: BOSS MT-2 do Rolanda 15 - jest sens? Post przez ksantyp Sob Lip 31, 2010 5:17 pm
Jak to co? ma dużo gałek, Metal w nazwie jest czarna i się nie znamy LOL
Image
Awatar użytkownika
ksantyp
NTK

Kto jest na forum

Na forum jest 1 użytkownik :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gości (oparte na użytkownikach aktywnych przez ostatnie 5 minut)
Najwięcej użytkowników (44) było obecnych Wto Cze 22, 2010 1:55 am

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

ZEZWOLENIA FORUM